00386 (04) 5778 200 00386 (04) 577 82 50 info@hotel-kristal-slovenia.com •   NALOŽBA V VAŠO PRIHODNOST • EU SKLADI OPTIMIZACIJA POSLOVANJA

Yoga

Bi preizkusili yogo? Za več informacij in rezervacije nas pokličite na telefonsko številko 04 577 82 00 ali nam pišite na e-poštni naslov info@hotel-kristal-slovenia.com!

Kaj je joga?

Morda asana? Dih? Prehrana? Meditacija? Odgovor je DA – joga je vse našteto – in še veliko več. Joga je razsvetljenje samo.

V hindujski filozofiji je “joga” ime ene od šestih ortodoksnih šol filozofije (t. j. šol, ki spoštujejo tradicijo Ved), ki jih je ustanovil modrec po imenu Patandžali. 
Karel Werner, avtor dela Joga in indijska filozofija (Yoga and Indian Philosophy), je prepričan, da je sistematizacija joge svoj vrhunec dosegla prav s Patandžalijevimi Jogijskimi sutrami (The Yoga Sutras of Patañjali). Mnogi učenjaki tudi navajajo vpliv filozofije samkhja in budističnih idej Jogijskih suter. Filozofski sistem joge sprejema filozofijo samhkje in metafizike, vendar je bolj teističen kot samhkja, kar je razvidno iz tega, da so 25 elementom resničnosti, ki jih pozna samkhja, dodali še element božanstva oz. božanskega. Vzporednice med jogo in samkhjo bi lahko potegnili tako blizu skupaj, da je znani orientolog Max Müller nekoč zapisal: “Ti dve filozofiji sta se v pogovornem jeziku imenovali kar teistična in ateistična samkhja.” V Evropi je postala zelo popularna hatha joga, ki se je lahko učite v skoraj vsakem joga centru širom Evrope. Joga je tako hkrati vaš cilj in pot do cilja – cilja, ki je za vsakega posameznika drugačen, unikaten.

Hotel Kristal - Ribčev Laz, Bohinj, Slovenija - ayurveda, ayurvedske masaže, ogrevalne, očiščevalne in pomlajevalne terapije, panchakarma program, yoga, Calendula Hotel Kristal - Ribčev Laz, Bohinj, Slovenija - ayurveda, ayurvedske masaže, ogrevalne, očiščevalne in pomlajevalne terapije, panchakarma program, yoga, Calendula Hotel Kristal - Ribčev Laz, Bohinj, Slovenija - ayurveda, ayurvedske masaže, ogrevalne, očiščevalne in pomlajevalne terapije, panchakarma program, yoga, Calendula

Vrste joge:

  • Karma joga: Joga delovanja
  • Bhakti joga: joga predanosti
  • Jnana joga: Joga znanja
  • Hatha joga: Najbolj kompleksna življenjska metoda z 8 vejami.

Že več kot 20 let si naši zdravniki in terapevti prizadevajo, da bi pomagali ljudem, ki bolehajo za različnimi boleznimi, pri zdravljenju katerih klasična (zahodna) medicina in njene običajne metode ne zadoščajo. V tej luči je naša joga ključ do vzpostavitve harmoničnega ravnovesja med telesom in duhom naših pacientov. Človeško srce je nadvse osupljiv organ – če ga pravilno stimuliramo, ima moč sonca, s katero lahko stali led, prežene žalost in raztopi notranje šibkosti. Močno srce ščiti telo pred boleznijo. Joga, dar vesolja, vam lahko pomaga prižgati notranjo luč, da boste lahko širili ljubezen in dajali ter prejemali veselje; je zdravilna vadba, ki lahko zapolni vašo notranjo praznino.

Zaposlujemo izključno učitelje joge, ki ustrezajo našim visokim zahtevam:

  • Duhovna čistost
  • Ljubeče srce
  • Izvrstno tehnično znanje
  • Neoporečen življenjski slog

Zakaj? Zavedamo se, da samo tisti, ki ustrezajo gornjemu opisu, zmorejo voditi ljudi na poti od bolezni do okrevanja – za uspešno dosego tega cilja premorejo naši joga učitelji kar najboljše od teh značilnosti.Naša ponudba zajema tečaje, tabore in delavnice joge, kjer se ne osredotočamo le na asane in gibčnost telesa, marveč tudi skrbimo za izboljšanje psihičnega in fizičnega zdravja, vse z namenom, da bi dosegli več sreče in da bi poskusili pomagati pri prižiganju notranje luči, ki osvetljuje pot do končnega cilja.

Hotel Kristal - Ribčev Laz, Bohinj, Slovenija - ayurveda, ayurvedske masaže, ogrevalne, očiščevalne in pomlajevalne terapije, panchakarma program, yoga, CalendulaHotel Kristal - Ribčev Laz, Bohinj, Slovenija - ayurveda, ayurvedske masaže, ogrevalne, očiščevalne in pomlajevalne terapije, panchakarma program, yoga, CalendulaHotel Kristal - Ribčev Laz, Bohinj, Slovenija - ayurveda, ayurvedske masaže, ogrevalne, očiščevalne in pomlajevalne terapije, panchakarma program, yoga, Calendula