00386 (04) 5778 200 00386 (04) 577 82 50 info@hotel-kristal-slovenia.com •   NALOŽBA V VAŠO PRIHODNOST • EU SKLADI OPTIMIZACIJA POSLOVANJA

O nas

Na obrobju Triglavskega narodnega parka, sredi neokrnjene narave in le nekaj metrov od Bohinjskega jezera stoji naš ponos. Zgodbo je pričel stari oče, ko je že davnega leta 1970 postavil prve temelje našega družinskega hotela, ki je takrat sprejel le nekaj gostov, prijateljev. Kulinarik in strasten lovec po duši s srčno željo in življenskim ciljem, da ponudi gostom enkraten oddih in nepozabno izkušnjo. Od dobri hrani in pijači je v domačem okolju zabaval goste in se z njimi veselil. Vsakega od njih je jemal kot prijatelja in to so tudi bili. Z veseljem je kazal svojo dobro voljo in bil ponosen na svoje dosežke.
V tistih časih je bilo to nekaj zelo redkega, zato ga je poimenoval Kristal.

Od takrat do danes smo veliko naredili. Povečali smo in v celoti prenovili naše prostore, izboljšali ponudbo in razširili ekipo. Iz le nekaj postelj smo naredili 30 sob, ki v alpskem slogu in iz okoliško pridelanega lesa odsevajo domačnost in toplino.
Spremenilo pa se ni naše glavno načelo saj gostom še vedno nudimo le najbolj sveže, najboljše in najslajše iz naših krajev ter jim pričaramo enkratno izkušnjo, ki je ne bodo nikdar pozabili.

Gostili smo že mnogo slavnih oseb, ki so se kulinarično razvajali in uživali v okusu prefinjene domače čokolade, potili v finski savni, sprostili z Ayurvedsko masažo pod skrbnim očesom g. g.Badrija Dhungane, ki prihaja iz Nepala in uživali v okoliških aktivnostih.

Med njimi g. Milan Kučan, prvi predsednik Republike Slovenije, g. Danilo Türk, nekdanji predsednik Republike Slovenije, g. Zoran Milanovič, nekdanji predsednik vlade Republike Hrvaške. Prav tako moramo omeniti goste iz sveta filma in zabave; leta 2014 nas je obiskal g. Armand Assante. Med mnogimi stalnimi gosti naj izpostavimo še svetovno znanega filmskega in gledališkega igralca ter glasbenika, g. Rade Šerbedžija, ki je že vrsto let naš stalen gost in s svojo družino k nam prihaja tako na počitnice v neokrnjeni naravi kot tudi na uživanje ob odlični hrani in pijači.

Pri nas boste uživali v čudovitem, pristno domačem vzdušju, izvrstni kulinariki, miru in tišini v sožitju z neokrnjeno naravo. Poleg sprostitve in čuječnosti boste v našem hotelu našli odlično izhodiščno točko za okoliške kraje, ki vam ponujajo številne možnosti za mirne ali aktivne počitnice.

Uživači boste v lenobnih popoldnevih in iskrivih večerih uživali v naši sprejemni sobi, opremljeni s pravim kaminom ter okušali vrhunske okuse naše lastne čokolade.

Nismo pozabili tudi na umetnostne navdušence saj s ponosom že vrsto let gostimo Mednarodno likovno akademijo katere dela so razstavljena v vseh kotičkih našega hotela na voljo, da si jih ogledate.