00386 (04) 5778 200 00386 (04) 577 82 50 info@hotel-kristal-slovenia.com •   NALOŽBA V VAŠO PRIHODNOST • EU SKLADI OPTIMIZACIJA POSLOVANJA

Ayurvedske masaže, ogrevalne, očiščevalne in pomlajevalne terapije

Za rezervacijo pokličite 04 577 82 00 ali nam pišite na email E-pošto: info@hotel-kristal-slovenia.com

Abhayanga masaža

Abhayanga je masaža celega telesa s toplim, zdravilnim ajurvedskim oljem, ki ima veliko pozitivnih učinkov za dušo in telo. Ta izjemna masaža pomaga pri odpravljanju mišičnih krčev in poskrbi za ravnovesje doš (Vata, Pitta, Kapha). Abhayanga je koristna in priporočljiva za vse vrste gibalnih motenj, psihičnih težav, motenj presnove ali preprosto za osvežitev in regeneracijo utrujenega telesa.

Posebnost abhayanga masaže je tudi, da jo lahko istočasno usklajeno izvajata tudi dva terapevta, ne samo en, kot je to v navadi pri večini masaž.

Trajanje: 60 min
Cena: 65,00 €

Abhayanga masaža za nosečnice

V času nosečnosti je človeški organizem izpostavljn velikim pritiskom in je veliko bolj občutljiv kot sicer – v tem obdobju je torej zelo pomembno, da masažo izvajamo zelo nežno, stranka pa naj bo v sedečem ali na boku ležečem položaju. Ta masaža poveča odpornost in fleksibilnost kože, mikrocirkulacijo zunanjih delov telesa in pomaga proti zastajanju vode v telesu, predvsem pa tako noseči osebi kot tudi zarodku povrne mirno, spokojno in uravnovešeno stanje duha.

Trajanje: 60 min
Cena: 65,00 €

Udwartana

Ta prijetna masaža s posebnim ajurvedskim zeliščnim praškom je zelo koristna pri težavah z metabolizmom, prekomerni telesni teži in pri različnih kožnih boleznih (denimo ekcemi).

Trajanje: 50 – 60 min
Cena: 55,00 €

Sirodhara

Sirodhara je posebna masažna tehnika, učinkovita pri reševanju in preprečevanju težav oz. bolezni glave (oči, ušesa, grlo ipd.). Po temeljiti masaži glave začnemo s terapijo na »tretjem očesu« (posebna točka med obrvema) – v neprekinjenem toku nanj zlivamo prijetno ogreto zdravilno ajurvedsko olje ali zeliščni izvleček na oljni ali jogurtovi osnovi. Ta tretma blagodejno vpliva na osrednji živčni sistem, je globoko sproščujoč in spodbudi samo-ozdravitvene mehanizme telesa, prav tako pa pomaga proti glavobolu, stresu, nespečnosti in raznim težavam glave in vratu.

Trajanje: 20 – 40 min
Cena: 70,00 €

Nasya (Shiro Virichena)

Nasya je učinkovit tretma za očiščevanje in nego nosne in ustne votline. Ta dvodelni proces začnemo z masažo glave z medicinskimi zelišči, pri čemer se raztopijo nastale obloge, za popoln učinek čiščenja pa sledita še zeliščna parna kopel in aplikacija posebnih kapljic za nos. Nasya karma je del panchakarma terapije.

Trajanje: 20 – 30 min
Cena: 55,00 €

Shiroabhayanga

Shiroabyanga je ajurvedska masaža glave, obraza in ramen z vročim zeliščnim oljem, ki stimulira in spodbuja marma točke. Uporabljamo jo za zmanjševanje glavobolov ter osvežitev misli, priporočljiva je predvsem za paciente, ki so podvrženi kroničnim glavobolom, nespečnosti, težavam z osrednjim živčnim sistemom ali so izpostavljeni psihičnemu stresu.

Trajanje: 30 min
Cena: 45,00 €

Padabhayanga

Padabhayanga je prijetna masaža s toplim ajurvedskim zdravilnim oljem, s katero prijetno segrejemo noge in stopala, hkrati pa s stimulacijo marma točk pomirimo Vata došo, kar pomaga proti nespečnosti, krčem, splošni izčrpanost in bolečini.

Trajanje: 20 min
Cena: 40,00 €

Gandusha

Posebnost Gandusha masaže je kombiniranje masaže vratu, prsnega koša ter ramenskega obroča z zdravilno močjo ajurvedskih zelišč (grgranje zeliščnega pripravka ter kompresija z zelišči). Z Gandusho poskrbimo za krepitev imunskega sistema, dezinfekcijo ustne votline in žrela, ob tem pa pripomoremo k dobri ustni higieni.

Trajanje: 15 min
Cena: 30,00 €

Baspha Sveda

Globinska terapija z zeliščno parno kopeljo, pripravljena posebej za došo, ki jo želimo pomiriti. Baspha Sveda je zelo pomembno dopolnilo drugim ajurvedskim tretmajem in terapijam, saj pomaga pri prodoru zdravil globoko v tkivo ter pospeši mikrocirkulacijo. Tretma se odvija v posebni savni s stalnim hlajenjem glave, pacienti pa imajo stalno na voljo zeliščni čaj, ki poteši žejo in spodbuja oz. pospešuje potenje.

Trajanje: 15 – 30 min
Cena: 35,00 €

Akshitarpana Netro Vasti

To je posebna negovalna, hranilna kopel, zasnovana posebej za občutljivo kožo obraza, predvsem okrog oči, kjer zmanjšuje oz. odpravlja podočnjake, izboljša vid in naredi kožo gladko in sijočo.

Trajanje: 20 min
Cena: 45,00 €

Pinda Sveda

Masaža in ogrevanje z vročimi vrečkami, napolnjenimi z rižem in drugimi žitaricami, kuhanimi v zeliščih; zelo priporočljivo pri mišični distrofiji, šibkih mišicah in ošibelosti zaradi slabe prehrane.

Trajanje: 45 – 60 min
Cena: 70,00 €

Valuka Sveda (Aghni potli)

Masaža in ogrevanje z vročimi vrečkami, ki so polnjene z vročimi, suhimi zdravilnimi snovmi. Priporočljivo v primeru prehlada, za pospeševanje metabolizma, zmanjševanje prekomerne telesne teže in za pospeševanje prekrvavitve ter segrevanje v hladnih dlaneh in stopalih.

Trajanje: 45 – 60 min
Cena: 55,00 €

Patra Pinda Sveda

Masaža in ogrevanje z vročimi vrečkami, ki so napolnjene z ayurvedskimi zelišči in kuhane v posebnem ajurvedskem olju. Patra Pinda Sveda je izjemno blagodejen tretma, ki sprošča mišice, odpravlja vnetje sklepov in pospešuje prekrvavitev.

Trajanje: 45 – 60 min
Cena: 70,00 €

Upanaha Sveda/Lepa

Terapija z zeliščnimi oblogami in zdravilnimi snovmi (kreme in praški).

Cena: 30,00 €

Avagha Sveda

Ta vroča hipertermična kopel z zeliščnimi izvlečki spodbuja mikrocirkulacijo in blagodejno vpliva na visok in nizek krvni pritisk.

Trajanje: 30 – 45 min
Cena: 45,00 €

Kati Vasti

Ogrevanje križno-ledvenega dela hrbtenice in mišičja z zeliščnim oljem. Ta tretma lahko sproti globoko mišičje v omenjenih delih in zmanjša bolečino in togost.

Trajanje: 20 – 30 min
Cena: 45,00 €

Griva Vasti

Griva Vasti terapija uporablja ajurvedsko zeliščno olje za globinsko ogrevanje ramen in vratu ter okoliškega mišičja. Ta tretma lahko globinsko sprosti mišičje in zmanjša bolečino in togost v omenjenih delih.

Trajanje: 20 – 30 min
Cena: 45,00 €

Janu Vasti

Janu Vasti je ogrevalna terapija, ki za svoje delovanje uporablja zeliščno olje in je specifično usmerjena v ogrevanje kolen in okoliškega mišičja. Ta tretma lahko sprosti globoko mišičje v omenjenih delih in zmanjša bolečino in togost.

Trajanje: 20 – 30 min
Cena: 45,00 €

Uro Vasti

Uro Vasti, ogrevanje in masaža prsnega koša (srčni predel) ter okoliškega mišičja z zeliščnim oljem. Ta tretma lahko sproti globoko mišičje v omenjenih delih in učinkovito zmanjša bolečino in togost.

Trajanje: 20 – 30 min
Cena: 45,00 €

Vasti terapija za ledvica

Ogrevanje ledvic ter okoliškega mišičja z zeliščnim oljem. Ta tretma deluje sproščujoče na globoko mišičje v omenjenih delih in zmanjša bolečino in togost.

Trajanje: 20 – 30 min
Cena: 45,00 €

Ayurvedski lepotni tretma za obraz in dekolte

Lepotna terapija za obraz in dekolte z anti-aging zeliščnim olji, zeliščno vodico in pomlajevalno obrazno masažo. Terapija se zaključi z relaksacijsko masažo z uporabo ayurvedske vitaminske kreme.

Trajanje: 45 min
Cena: 80,00 €